• Посилання скопійовано

Відтепер декларацію про валютні цінності подаємо окремо до ДФС та Нацбанку

Податківці повідомили про втрату актуальності та відкликання cпільного листа НБУ, ДПАУ від 17.04.2003 р. №28-311/1929-2823, №3368/5/23-5316, яким було роз'яснено послідовність подання декларації про валютні цінності

Відтепер декларацію про валютні цінності подаємо окремо до ДФС та Нацбанку

Офіс великих платників повідомляє про втрату актуальності cпільного листа НБУ, ДПАУ від 17.04.2003 р. №28-311/1929-2823, №3368/5/23-5316, яким було роз'яснено послідовність подання суб'єктами підприємницької діяльності (далі - СПД) Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами (далі - Декларація), та отримання ними довідки про проведення декларування за встановленою формою.

Разом з тим, наказом Мінфіну від 24.05.2017 р. №524 з 21 липня 2017 року виключено норму щодо видачі довідки про проведення декларування.

З огляду на зміни, що відбулися в законодавстві,  вищезазначений лист втратив актуальність та відкликається з місць застосування.

Відтепер таке декларування здійснюється окремо в ДФСУ та в НБУ без певної послідовності, яка була прописана у спільному листі, а за формою та у порядку, визначеному Наказом.

Проставлення територіальними органами ДФСУ штампів та підписів відповідальної особи територіального органу на поданих СПД деклараціях не проводиться.

 

Від редакції

Нагадуємо, що з 07.02.2019 р. запрацює новий Закон про валюту і валютні операції. Про це ми писали тут.

Цим Законом, зокрема, буде скасовано декларування валютних цінностей за кордоном. Детальніше про це ось тут (для передплатників).

Читайте також: Декларація про валютні цінності: правила подання

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»