• Посилання скопійовано

Фізособа-засновник вніс кошти до статутного капіталу? Цю суму слід відобразити в ф. №1ДФ за кодом «178»

Чи відображається в податковому розрахунку за ф. №1ДФ сума грошових коштів або майна, внесених ФО до статутного фонду ЮО, та яким чином заповнюється? Консультує ДФС

Фізособа-засновник вніс кошти до статутного капіталу? Цю суму слід відобразити в ф. №1ДФ за кодом «178»

ДФСУ у підкатегорії 103.25 ресурсу «ЗІР» зазначила, що юридична особа – емітент корпоративних прав виступає у якості податкового агента лише в частині відображення в податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «178» суми грошових коштів або майна, внесених ФО до статутного фонду такої ЮО в обмін на корпоративні права.

Відповідно податковий розрахунок за ф. №1ДФ заповнюється наступним чином:

– у графі 3а відображається сума нарахованого доходу;

– у графі 3 сума виплаченого доходу;

– у графі 4а та графі 4 проставляються прочерки;

– у графі 5 зазначається ознака доходу «178».

 

Від редакції

Зверніть увагу, що це  тільки роз'яснення із "ЗІР". Тому обов'язку дотримуватися її змісту немає. Якщо бажаєте отримати письмову консультацію з цього приводу, направляйте запит до своєї ДФС.

Детальне роз'яснення щодо необхідності відображати суми внесків засновників у формі №1ДФ від ДФС дивіться в іншій нашій новині

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»