• Посилання скопійовано

З 2019 року будемо звітувати тільки по заборгованості до ФСС за єдиною формою

Фонд соцстраху пропонує ввести єдину форму звітності страхувальника по заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду

З 2019 року будемо звітувати тільки по заборгованості до ФСС за єдиною формою

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що на розгляд Фонду соцстраху готується проект постанови про відміну з 1 січня 2019 року звіту страхувальників за формою Ф4-ФСС з ТВП. Та от замість нього, а також замість Звіту по заборгованості до ФСС НВВ, ми отримаємо єдину форму звітності зі сплати страхових коштів до Фонду.

Це передбачено проектом постанови ФСС «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України», який оприлюднено на сайті Фонду соцстраху.

Проект розроблено у зв'язку з закінченням процедури реорганізації фондів соціального страхування, потребою затвердження нових нормативно-правових актів, які враховують законодавчі зміни, та необхідністю скорочення, спрощення та уніфікації звітності страхувальника зі сплати страхових коштів.

Такого спрощення намагаються досягнути шляхом введення єдиного звіту - "Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України". Натомість будуть скасовані:

Очікується, що ця постанова набере чинності з 1 січня 2019 року.

Тобто за підсумками 2018 року ми ще будемо звітувати за старими формами. А от починаючи зі звіту за І квартал 2019 року, страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням з тимчасової втрати працездатності та/або за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, будуть подавати до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду новий Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до повного погашення заборгованості.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»