• Посилання скопійовано

Хто та як буде подавати у 2019 році новий звіт щодо заборгованості до ФСС?

Фонд соцстрахування навів особливості заповнення та подання нового звіту щодо заборгованості зі сплати страхових внесків

Хто та як буде подавати у 2019 році новий звіт щодо заборгованості до ФСС?

Фонд соціального страхування нагадує, що за І квартал 2019 року страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів до Фонду соцстрахування, будуть подавати звіт до Фонду за новою формою. 

Правлінням ФСС прийнята постанова від 12.12.2018 р. №28, якою встановлено форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України.

При цьому визнано такими, що втратили чинність, постанову правління ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України №31 та постанову правління ФСС з тимчасової втрати працездатності від №4. Постанова №28 набуває чинності з 1 січня 2019 року.

Таким чином, в останнє, за підсумками 2018 року, страхувальники подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду:

  • до 21 січня 2019 року Звіт по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (форма №Ф4-ФСС з ТВП) відповідно до Порядку №4;
  • до 25 січня 2019 року Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відповідно до постанови №31.

Починаючи зі звіту за І квартал 2019 року, страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове держсоцстрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та/або на загальнообов'язкове держсоцстрахування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, щокварталу до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня, подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду Звіт щодо заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до ФССУ до повного погашення заборгованості за формою, наведеною у додатку до постанови №28.

Тобто Звіт за І квартал 2019 року подається страхувальниками до 10 квітня 2019 року за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду.

У разі зміни місцезнаходження або місця проживання, що пов'язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці у звітному періоді, звітність за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) страхувальник подає до відділення робочого органу виконавчої дирекції Фонду, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

При цьому ФСС зазначає, що у разі погашення страхувальником заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду до кінця звітного періоду, звітність до Фонду не подається.

***

Читайте також: ФСС затвердив новий звіт щодо заборгованості. Його будемо подавати вже з 2019 року! 

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»