• Посилання скопійовано

Сплачуєте за медстрахування працівників: як відобразити в формі №1ДФ?

За якою ознакою доходу у формі №1ДФ відображається страховий платіж, сплачений підприємством страховій компанії за договором добровільного медичного страхування працівника? Консультують податківці

Сплачуєте за медстрахування працівників: як відобразити в формі №1ДФ?

Податківці вказали, що сума страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), у тому числі, за договорами добровільного медичного страхування на підставі пп. 164.2.16 ПКУ включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тобто така сума, сплачена роботодавцем страховій кампанії на користь працівника, оподатковується ПДФО (18%) і військовим збором (1,5%) як додаткове благо.

При цьому не варто забувати про натуральний коефіцієнт (у 2019 р. – 1,219512). Він застосовується для визначення бази оподаткування у разі надання платнику податку доходів у негрошовій формі. Тобто під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, помножена на коефіцієнт (п. 164.5 ПКУ).

В зазначеному випадку, дохід отриманий працівником у вигляді добровільного медичного страхування, відображається у формі №1ДФ за ознакою доходу «124». Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування ПДФО, суми податкової соціальної пільги за її наявності та військового збору.

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»