• Посилання скопійовано

Як направляти декларації поштою за новими правилами

З 28 травня 2019 року такі відправлення слід проводити на підставі загальних Правил надання поштового зв'язку

Як направляти декларації поштою за новими правилами

ДФС у Вінницькій області розповідає, що Кабінет Міністрів України своєю постановою від 22.05.2019 р. №419 скасував окремий порядок оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій.

Нагадаємо, що до цього часу діяла постанова Кабміну від 28.07.1997 р. №799, яка передбачала окремий Порядок поштового відправлення податкових декларацій.

Відтак, починаючи з 28 травня 2019 року такі відправлення слід проводити на підставі загальних Правил надання поштового зв'язку.

Натомість звертаємо увагу: якщо платник податків вирішив відправити декларацію до фіскальної служби поштою, то таке відправлення потрібно зробити не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного терміну подання такої декларації (п. 49.3 ПКУ).

Від редакції: за п. 18 Загальних правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених від постановою від 05.03.2009 р. №270, матеріали звітності, документи і декларації платників податків пересилаються в межах України в листах, бандеролях, посилках з оголошеною цінністю.

***

Читайте також: Порядок оформлення поштового відправлення податкових декларацій скасовано

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»