• Посилання скопійовано

«Укрупнення інформації» про об’єкти оподаткування в ф. №20-ОПП: коли потрібно застосовувати?

Принцип укрупнення надання інформації застосовується для однотипних об’єктів оподаткування, які розміщені за однією адресою

«Укрупнення інформації» про об’єкти оподаткування в ф. №20-ОПП: коли потрібно застосовувати?

Податківці у підкатегорії 119.11 «ЗІР» нагадують, що відповідно до пп. 14.1.6 ПКУ акцизний склад – це, зокрема, приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

Пунктом 63.3 ПКУ визначено, що об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ.

Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, у порядку, встановленому розд. VIIІ Порядку № 1588, шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП.

У повідомленні за ф. № 20-ОПП надається інформація про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

При наданні повідомлення за ф. № 20-ОПП застосовується принцип укрупнення надання інформації про однотипні об’єкти оподаткування, що розміщені за однією адресою. Зокрема, якщо подається інформація про ємності, які розташовані на одній території чи в одному приміщенні (акцизному складі), то у повідомленні за ф. № 20-ОПП зазначається інформація про територію або приміщення, де ці ємності розташовані, як про один об’єкт оподаткування.

Принцип укрупнення не застосовується при наданні інформації про об’єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера (наприклад, в одному повідомленні за ф. № 20-ОПП надається інформація і про земельну ділянку, і про об’єкт нежитлової нерухомості, що розташований на такій земельній ділянці).

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»