• Посилання скопійовано

До Держстату будемо подавати менше звітів: реформа від Уряду

За словами Дубілета, КМУ планує скоротити 1770 посад у Держстаті та зменшити кількість звітів

До Держстату будемо подавати менше звітів: реформа від Уряду

Кабінет міністрів України планує скоротити 1770 посад у Державній службі статистики. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета.

За словами Дубілета, уряд ухвалив рішення скоротити 1770 посад у Держслужбі статистики на районному рівні. Чатина функцій районних підрозділів буде передана на обласний рівень.

«Ми проводимо цю оптимізацію за рахунок скорочення підрозділів районного рівня. З урахуванням того, що більшість звітів, які компанії подають у Держстат, подаються в електронному вигляді, підтримка цих підрозділів стала недоцільною», – написав міністр.

Крім того, уряд передасть в оренду або на приватизацію 281 об'єкт нерухомості, які зараз знаходяться в розпорядженні служби.

 

Також в Кабміні хочуть зменшити кількість звітів, що подаються в Держстат, та спростити їх.

 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що в проект державного бюджету на 2020 рік було закладено зменшення витрат на фінансування державних чиновників на 10%. Гончарук наголосив, що необхідні кроки для скорочення вже були прораховані.

Також нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що в уряді планують скоротити штат районних державних адміністрацій на 18449 позицій.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»