• Посилання скопійовано

Увага! За 2019 рік слід подавати оновлену декларацію з податку на прибуток

За позицією ДПС, оскільки видання наказу №481 обумовлено змінами в податковому законодавстві з 01.01.2019 року, то платникам податку на прибуток рекомендовано подавати декларацію за звітний 2019 рік за оновленою формою

Увага! За 2019 рік слід подавати оновлену декларацію з податку на прибуток

ДПСУ нагадує, що з 1 січня 2020 року набувають чинності зміни до податкової декларації з податку на прибуток

Так, таблицю «Наявність додатків» основної частини декларації буде доповнено клітинкою для відмітки про наявність нового додатка ПП, а також буде розділено клітинку «ФЗ12» на дві для відміток про складання фінансової звітності за національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку чи міжнародними стандартами фінансової звітності. 

Також передбачено подання нового додатку ПП «Інформація про суми податкових пільг» платниками, що не сплачують податок у зв’язку з отриманням податкових пільг відповідно до постанови КМУ від 27.12.2010 р. №1233

Такі зміни передбачені наказом Мінфіну від 14.11.2019 р. №481 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств», який набув чинності 20 грудня 2019 року. Зміни, які вже набули чинності, стосуються безпосередньо форми декларації та додатків до неї. Так, внесено зміни до додатку щодо заповнення відомостей про нерезидента, заповнення уточнюючих показників тощо.

Оскільки видання наказу №481 обумовлено змінами в податковому законодавстві, які набули чинності з 01.01.2019 року, то платникам податку на прибуток підприємств рекомендовано подавати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік за оновленою формою.

***

Читайте також: Увага! Набрала чинності оновлена декларація з податку на прибуток

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»