• Посилання скопійовано

Що буде за неподання алкогольно-тютюнової звітності?

За неподання алкогольно-тютюнової звітності до суб'єктів господарювання застосовуються штрафи у розмірі 17000 грн

Що буде за неподання алкогольно-тютюнової звітності?

Офіс великих платників податків ДПСУ нагадує, суб'єктам господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, що вони мають подати звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за встановленою формою, а саме:

  • обов’язок надання Звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (звіт №1-ОА) суб'єктами господарювання, які одержали ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями.
  • обов’язок надання Звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі (Звіт №1-ОТ) суб'єктами господарювання, які одержали ліцензії на право оптової торгівлі тютюновими виробами.
  • обов’язок надання Звіту про обсяги виробництва та реалізації спирту (Звіт №1-РС) суб'єктами господарювання, які виробляють та реалізують спирт.
  • обов’язок надання Звіту про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв (Звіт №2-РС) суб'єктами господарювання, які виробляють та реалізують алкогольні напої та виноматеріали.
  • обов’язок надання Звіту про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів (Звіт №3-РС) суб'єктами господарювання, які виробляють тютюнові вироби.

Порядок заповнення форм вищезазначених звітів затверджено Наказом Мінфіну від 11.02.2016 р. №49.

Звіт в електронній формі подається засобами електронного зв'язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності.

У разі якщо суб'єкт господарювання має у своєму складі структурні одиниці, які не є юридичними особами, Звіт заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць.

Звіт складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДПС за основним місцем обліку суб'єкта господарювання.

В звітах відображається інформація про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Одиниці виміру для спирту – декалітри в перерахунку на безводний спирт (далі – дал б. с.). Для алкогольних напоїв – (крім виноробної продукції) вносяться до таблиці в декалітрах, у перерахунку на безводний спирт (дал б. с.) та у фізичному обсязі (дал). Для тютюнових виробів зазначаються одиниці виміру – млн штук або тонни.

Разом з тим, ст. 17 Закону України від 19.12.1995 р. №481/95-ВP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» передбачена відповідальність за неподання, невчасного подання або подання з недостовірними відомостями передбачена. Так, до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 17000 гривень.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»