• Посилання скопійовано

УВАГА! Нові ознаки доходів за ф. №1ДФ слід застосовувати при звітуванні за ІІІ квартал

Оскільки Наказ №241 набере чинності 01.07.2020 року, то нові ознаки доходів потрібно буде застосовувати, починаючи з ІІІ кварталу 2020 року (як ми і передбачали раніше)

УВАГА! Нові ознаки доходів за ф. №1ДФ слід застосовувати при звітуванні за ІІІ квартал

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що Міністерством фінансів України наказом від 26.05.2020 р. № 241 внесено зміни  до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку.

Суть змін полягає в коригуванні Довідника ознак доходів фізичних осіб, зокрема:

Ознаку 106 розділили на:

Ознаку 153 замінили дві нові:

Ознака 128 дещо змінить назву: "Сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів (пп. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Кодексу)".

Наказ набирає чинності з 01.07.2020 року.

Нагадуємо, що Податковий розрахунок (ф. 1-ДФ) подається окремо за кожний квартал протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Оскільки цей Наказ набере чинності 01.07.2020 року, то нові ознаки доходів потрібно буде застосовувати починаючи з третього кварталу 2020 року.

***

Читайте такожУвага! З 1 липня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»