• Посилання скопійовано

Не забудьте! При заповненні ф. №1ДФ за ІІІ квартал слід застосовувати нові ознаки

Оскільки Наказ №241 набрав чинності 01.07.2020 року, то нові ознаки доходів потрібно застосовувати з ІІІ кварталу 2020 року

Не забудьте! При заповненні ф. №1ДФ за ІІІ квартал слід застосовувати нові ознаки

ДПС у Полтавській області нагадує, що наказом Мінфіна від 13.01.2015 р. №4 затверджено форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (далі – податковий розрахунок за ф. №1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (далі – Порядок).

01.07.2020 набрав чинності наказ Мінфіна від 26.05.2020 р. №241 «Про затвердження Змін до додатка до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку» (далі – Наказ №241), яким внесено зміни до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку, згідно з якими нові ознаки доходів діють з 01.07.2020.

Наказ №241 було опубліковано в офіційному виданні «Офіційний вісник України» від 26.06.2020 №49.

Враховуючи викладене, ознаки доходів, які внесені Наказом №241 до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку, застосовуються податковим агентами при поданні податкового розрахунку за ф. №1ДФ починаючи з ІІІ кварталу 2020 року.

 

Від редакції: Які нові ознаки діють з 1 липня

Нагадаємо, що Наказом №241 у Розділ 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» чинні назви ознак доходів приводяться у відповідність із нормами ПКУ, а також введено:

1) узагальнену ознаку 153 «Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку» поділено на дві:

  • 153 «Сума поворотної фінансової допомоги наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому»;
  • 197 «Сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку».

2) розподілено види доходів з ознаки 106 (за нею відображалися всі види доходів щодо оренди нерухомості та землі) на ознаки:

  • 106 «Надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду»;
  • 195 «Надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю в лізинг, оренду суборенду, емфітевзис»;
  • 196 «Надання майна (крім земельної частки (паю), земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в лізинг, оренду або суборенду».

3) зі змісту ознаки доходу 125 прибрано згадку про внески за договорами довгострокового страхування життя;

4) викладено у новій редакції ознаку доходу 128.

Що буде за помилки в формі №1ДФ:

  • з 23 травня діють нові податкові штрафи за помилки в ф. №1ДФ. Вони поширюються на всіх податкових агентів. За перше порушення слід чекати штраф у 1020 грн, за наступні протягом року – 2040 грн. В яких саме випадках може бути накладено штраф, читайте тут;
  • наразі під час карантину податківці не можуть накладати штрафи згідно з ПКУ за виправлення помилок у ф. №1ДФ. Але це стосується помилок, які було зроблено та виправлено у періоді з березня по останній день строку карантину. Про це ми зазначали тут.

***

Читайте також: За помилки в ф. №1ДФ під час карантину може накладатися адмінштраф, – ДПС

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»