• Посилання скопійовано

Як у ф. №20-ОПП відобразити транспортні засоби спецпризначення?

Якщо спецтранспорт є однотипним, така інформація може бути подана як узагальнена в ф. №20-ОПП з типом об’єкта «34 – Автотранспорт» та зазначенням кількості таких транспортних засобів в графі 12

Як у ф. №20-ОПП відобразити транспортні засоби спецпризначення?

Податківці у підкатегорії 116.11 «ЗІР» зауважили, що згідно з Пам’яткою для заповнення розділу 3 повідомлення за ф. №20-ОПП графа 3 «Тип об’єкта оподаткування» розд. 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків» заповнюється відповідно до рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування, що оприлюднений на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: Головна>Довідники, Реєстри, Переліки>Довідники>Типи об’єктів оподаткування.

Відповідно до ст. 1 Закону України від 05 квітня 2001 року №2344-ІІІ «Про автомобільний транспорт» із змінами та доповненнями автомобільний транспортний засіб – колісний транспортний засіб (автобус, вантажний та легковий автомобіль, причіп, напівпричіп), який використовується для перевезення пасажирів, вантажів або виконання спеціальних робочих функцій (далі – транспортний засіб).

Транспортний засіб спеціального призначення – транспортний засіб, призначений для виконання спеціальних робочих функцій (для аварійного ремонту, автокран, пожежний, автобетономішалка, вишка розвідувальна чи бурова на автомобілі, для транспортування сміття та інших відходів, технічна допомога, автомобіль прибиральний, автомобіль-майстерня, радіологічна майстерня, автомобіль для пересувних телевізійних і звукових станцій тощо).

Таким чином, у разі надання інформації у повідомленні за ф. №20-ОПП про транспортні засоби спеціального призначення (автопогрузчик, евакуатор, снігозбиральник, сідельний тягач тощо), за умови, що вони є однотипними (за видом, використанням, станом та видом права власності), така інформація може бути подана як узагальнена з типом об’єкта оподаткування «автомобільні транспортні засоби» («34 – Автотранспорт») та зазначенням кількості таких транспортних засобів в графі 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування».

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»