• Посилання скопійовано

Мінфін затвердив переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ

Мінфін оприлюднив новий переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ, який набере чинності з 01.01.2021 року

Мінфін затвердив переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ

Мінфін наказом від 13.11.2020 р. №709 затвердив переклад Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності. З текстом Наказу можна ознайомитись тут, а з самим перекладом таксономії тут.

Цей переклад набирає чинності з 01.01.2021 року. Для чого він потрібен?

За визначенням, таксономія – це класифікаційна система, яка може бути використана для ідентифікації та структурування інформації з метою полегшення її пошуку та обробки користувачем. Таксономія фінансової звітності – це склад статей і показників фінансової звітності та її елементів, які підлягають розкриттю. І розроблена вона, щоб полегшити користувачам фінзвітності (засновникам, податківцям, управлінням статистики тощо) аналіз даних про діяльність і матеріальний стан підприємства.

Наказом №709 встановлюється, що фінансова звітність на основі Таксономії фінансової звітності за МСФЗ складається та подається в єдиному електронному форматі зі застосуванням розширюваної мови ділової звітності (XBRL).

XBRL (англ. eXtensible Business Reporting Language – «розширювана мова ділової звітності») – відкритий стандарт обміну бізнес-інформацією.

Нагадаємо, що переклад таксономії фінансової звітності за МСФЗ застосовується підприємствами у випадках, передбачених Законом «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Зокрема, згідно з ч. 1 ст. 12-1 Закону про бухоблік це:

  • підприємства, що становлять суспільний інтерес,
  • публічні акціонерні товариства,
  • суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях,
  • підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ (Перелік №419).

Детальніше про те, що таке таксономія і коли вона обов’язкова, ми писали тут.

***

Читайте також: Як юрособам правильно оприлюднювати фінзвітність?

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»