• Посилання скопійовано

Нова форма декларації акцизного податку вже діє – наказ №747 опублікований!

З 16 лютого 2021 року діє нова форма декларації акцизного податку, затверджена наказом Мінфіну від 08.12.2020 р. №747. Але використовувати її почнемо зі звітного періоду березня 2021 року. Подавати вперше потрібно буде у квітні 2021 року

Нова форма декларації акцизного податку вже діє – наказ №747 опублікований!

Як ми повідомляли раніше, Мінфін наказом від 08.12.2020 р. №747 затвердив зміни до форми декларації акцизного податку та її Порядку заповнення та подання.  

Необхідність в оновленні форми декларації виникла ще з початку року, адже її треба було привести у відповідність до чинної редакції ПКУ

Проте до набрання чинності нової форми декларації, платники акцизу мали використовувати попередню, хоч і застарілу, форму декларації. 

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування – яке відбулося 16.02.2021 р. Але першим звітним періодом, за який подаватиметься нова форма декларації, буде березень 2021 р. – саме так роз'яснюють податківці! 

Тож, їх поради, як звітувати у старій формі за новими правилами, залишаються актуальними до квітня. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»