• Посилання скопійовано

Як нумерувати додатки 4ДФ і що зазначати в реквізиті «номер додатка до Розрахунку»?

Як роз'яснюють податківці, кожний вид додатку у єдиній звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ має окрему порядкову нумерацію. А у реквізиті «номер додатка до Розрахунку» рядка 2 додатку 4ДФ роботодавцями проставляється порядковий номер цього додатку зі загального числа сформованих додатків 4ДФ

Як нумерувати додатки 4ДФ і що зазначати в реквізиті «номер додатка до Розрахунку»?

Податківці в «ЗІР» у підкатегорії консультації 103.25 роз'яснюють, що наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.12.2020 р. №773) затверджені форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок).

Згідно з п. 1 розд. ІІІ Порядку заголовна частина Розрахунку містить, зокрема, інформацію про додатки, що є невід’ємною частиною Розрахунку.

У рядку 06 Розрахунку зазначається інформація про додатки (навпроти кожного виду додатка проставляється кількість додатків та кількість аркушів додатків, що є складовими Розрахунку).

Навпроти додатків, які не подаються проставляється відмітка: на паперових носіях – прочерки; в електронній формі – поле залишається незаповненим.

Підпунктом 1 п. 4 розд. IV до Порядку визначені реквізити додатка 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі – додаток 4ДФ) до Розрахунку, де, зокрема, у рядку 2 навпроти напису «Звітний (податковий) період» відображаються:

  • рік та порядковий номер звітного кварталу арабськими цифрами від 1 до 4;
  • номер місяця у кварталі арабськими цифрами від 1 до 3;
  • номер Розрахунку, до якого додається додаток 4ДФ (відповідає номеру, вказаному у заголовній частині Розрахунку);
  • номер додатка такого виду в Розрахунку.

Таким чином, у реквізиті «номер додатка до Розрахунку» рядка 2 додатку 4ДФ до Розрахунку проставляється порядковий номер цього додатку із загального числа додатків 4ДФ сформованих до Розрахунку.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»