• Посилання скопійовано

15 листопада – останній день для великих платників для подання ф. №1-ОПП до ДПС

Великі платники податків мають подати заяву за ф. № 1-ОПП не пізніше 15 листопада

15 листопада – останній день для великих платників для подання ф. №1-ОПП до ДПС

Відповідно до пп. 14.1.24 ПКУ та згідно з пп. 64.7 ПКУ сформовано Реєстр великих платників податків на 2022 рік, який затверджено наказом ДПС від 24.09.2021 р. №838.

Про це повідомив заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев.

«Після включення платника податків до Реєстру великих платників податків та отримання повідомлення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, про таке включення платник податків зобов'язаний стати на облік за основним місцем обліку в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр ВПП», - відмітив заступник начальника Міжрегіонального управління.

Для ефективного обслуговування великих платників податків, у структурі Державної податкової служби України було створено п’ять міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків, у т.ч. Північне міжрегіональне управління.

Враховуючи вищенаведене та відповідно до розділу III Порядку формування Реєстру великих платників податків, затвердженого наказом Мінфіну №911, повідомляю про необхідність переходу на обслуговування до Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків великих платників, які зазначені у Додатку № 2 до Наказу № 838, та не пізніше 15 листопада 2021 року подати заяву за формою №1-ОПП з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов'язана із зміною адміністративного району, або включення/невключення до Реєстру ВПП» за адресою: 61052 м. Харків, вул. Благовіщенська, буд.30.

«Платникам, які не відповідають критеріям «великого платника» та не включені до Реєстру ВПП на 2022 рік, необхідно подати заяву за формою №1-ОПП до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням», - зауважив Валерій Любічев.

Телефон для довідок з питань щодо порядку переведення платників:

  • (057)734-92-46, 777-06-45 відділ електронних сервісів  Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Читайте також: ДПС затвердила Реєстр великих платників податків на 2022 рік

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»