• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує декларацію екологічного податку

ДПСУ оприлюднила проєкт змін до декларації екологічного податку. У ній можна буде вказувати інформацію щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, що використовуються такими платниками, з використанням КАТОТТГ, який передбачає зазначення 19 символів

Мінфін підкоригує декларацію екологічного податку

29 грудня 2021 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонується затвердити зміни до форми Податкової декларації екологічного податку.

Їх розроблено з метою приведення декларації у відповідність до Закону №1914-ІХ, а також Указу Президента України від 29.04.2021 р. № 180 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади».

Зокрема, проєктом забезпечено можливість відображення платниками екологічного податку у формі декларації інформації щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, що використовуються такими платниками, з використанням Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який передбачає зазначення 19 символів.

Весь перелік змін можна завантажити тут, а порівняльну таблицю ось тут.

У разі затвердження цей наказ набере  чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надсилати упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу:

  • Державна податкова служба України, Департамент податкового адміністрування, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, електронну адресу – d.tuganova@tax.gov.ua,
  • Державної регуляторної служби України на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»