• Посилання скопійовано

Граничний строк нульового декларування продовжено до 1 березня 2023 року: прийнято закон

До війни передбачалося, що податкова амністія мала б тривати тільки до 1 вересня 2022 року. Проте сьогодні ВРУ підтримала рішення перенести цей строк на 1 березня 2023 року

Граничний строк нульового декларування продовжено до 1 березня 2023 року: прийнято закон

Ми вже писали, що наприкінці липня Комітет ВРУ з податкової політики підтримав продовження через війну дію податкової амністії на півроку, до 1 березня 2023 року.  Нагадаємо, що раніше (до війни) передбачалося, що податкова амністія триватиме тільки до 1 вересня цього року. 

І ось сьогодні, 15 серпня, ВРУ підтримала в цілому відповідне рішення шляхом голосування за включення відповідної правки до законопроєкту №7506-1. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Законопроєктом також встановлюється, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи (суми) виплаченої (наданої) благодійниками, у тому числі благодійниками – фізичними особами, на користь членів сімей учасників бойових дій, які під час участі у відсічі збройної агресії в період дії воєнного, надзвичайного стану на території України, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів, зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я, загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі у відсічі збройної агресії.

Крім цього, до членів сімей учасників бойових дій для цілей звільнення від оподаткування отриманої благодійної допомоги, проєктом пропонувалося віднести повнолітніх та усиновлених дітей учасників бойових дій.

Всі новини на тему нульового декларування дивіться за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»