• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує порядок подання фінзвітності

Оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності»

Мінфін підкоригує порядок подання фінзвітності

Мінфін оприлюднив  проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності» (завантажити).

Його розроблено з метою приведення Порядку №419 у відповідність до Закону від 19.07.2022 № 2435-IX «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Передбачається удосконалення окремих норм щодо подання фінансової звітності та уточнення переліку підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності. А саме уточнено, що:

  • Фінансова звітність та консолідована фінансова звітність складаються за МСФЗ також  материнськими підприємствами груп, у складі яких є підприємства, що становлять суспільний інтерес, материнськими підприємствами великої групи, які не належать до категорії великих підприємств;
  • таксономія фінансової звітності за міжнародними стандартами видається Радою міжнародних стандартів бухгалтерського обліку;
  • підприємства, які контролюють інші підприємства (материнські підприємства), крім фінансових звітів про власні господарські операції, подають консолідовану фінансову звітність групи власникам (засновникам), до центру збору фінансової звітності та іншим користувачам не пізніше 45 днів після закінчення звітного кварталу та не пізніше строків, передбачених законодавством для оприлюднення річної консолідованої фінансової звітності.

Крім того, приберуть згадку про підприємства, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її опублікування.

А наразі зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11; e-mail: y.shevchuk@minfin.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»