• Посилання скопійовано

Закон про реформу аудиторської діяльності опубліковано, але діятиме з 2023 року

Зеленський підписав Закон №2597 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні. 4 листопада Закон опубліковано в "Голосі України". Але його норми почнуть діяти з початку 2023 року

Закон про реформу аудиторської діяльності опубліковано, але діятиме з 2023 року

За інформацією Гетманцева з його Телеграм-каналу 1 листопада Зеленський підписав Закон №2597 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні. Про це свідить також інформація з картки законопроєкту №6245-д.

Це євроінтеграційний законодавчий акт, що імплементує положення Директиви Європейського Парламенту та Ради (ЄС) від 17 травня 2006 року №2006/43/ЄС. 

Закон передбачає:

  • удосконалення норм щодо інформації, яка наводиться в аудиторському звіті за результатами обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства;
  • імплементування норм європейського законодавства щодо забезпечення однозначності змісту аудиторського звіту, недопущення впливу регуляторів на зміст аудиторського звіту з аудиту фінансової звітності;
  • уточнення складу заборонених неаудиторських послуг, тощо.

Також, що цей Закон підвищує роль професійних організацій, оскільки їм делегують певні повноваження (профнавчання і контроль якості).

4 листопада було опубліковано Закон в "Голосі України". З його текстом можна ознайомитися тут. Але Закон №2597 набере чинність тільки з 1 січня 2023 року.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»