• Посилання скопійовано

Граничний строк подання «нульової» декларації планують продовжити: законопроєкт

Законопроєктом №9023 пропонується визначати період декларування з 1 вересня 2021 року до 31 грудня року, наступного за роком, в якому припинено або скасовано воєнний стан

Граничний строк подання «нульової» декларації планують продовжити: законопроєкт

Нагадаємо, що наразі діє норма ПКУ, за якою подати «нульову» декларацію можна до 1 березня 2023 року (включно).

Але 16 лютого групою народних депутатів було зареєстровано законопроєкт №9023 про внесення зміни до підрозділу 9-4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо уточнення деяких питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Ним пропонується визначати період декларування  з 1 вересня 2021 року до 31 грудня року, наступного за роком, в якому припинено або скасовано воєнний стан, запроваджений Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року No 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року No 2102-IX.

До того ж заплановано не поширювати декларування на громадян держави, що здійснює збройну агресію проти України (крім громадян такої держави, яким надано статус учасника бойових дій після 14 квітня 2014 року), та осіб, місцем постійного проживання (перебування, реєстрації) яких є держава, що здійснює збройну агресію проти України.

Всі новини на тему нульової декларації дивиться за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»