• Посилання скопійовано

З 1 квітня буде потрібно звітувати зі збору за місця для паркування за новою формою

Податківці нагадали, що з 1 квітня 2023 року запроваджується нова форма декларації збору за місця для паркування транспортних засобів. Що саме змінилося в цій формі?

З 1 квітня буде потрібно звітувати зі збору за місця для паркування за новою формою

ДПС у Львівській області повідомляє про затвердження нової форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів (наказ Мінфіну від 30.11.2022 №402 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів» (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 13 грудня 2022 року за №1586/38922) зі змінами, внесеними наказом Мінфіну від 20.12.2022 №445 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 листопада 2022 року №402»  (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 року за №1652/38988).

Основні зміни, що містяться у новій формі декларації:

  • на забезпечення виконання Указу Президента України від 29.04.2021 №180/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» нова форма декларації передбачає можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 2 додатка до декларації);
  • відповідно до положень пп. 49.18.8 ПКУ для забезпечення можливості надання декларації за податковий (звітний) період, на який припадає дата ліквідації чи реорганізації, який не збігається з квартальними термінами подання податкової звітності, у декларації передбачено відмітку про ліквідацію/реорганізацію платника збору.

Нова форма декларації застосовується з 01.04.2023.

Невід’ємною частиною Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів є додатки.

Якщо платник збору має об’єкти оподаткування на території адміністративно-територіальних одиниць, які відповідають різним кодам за КАТОТТГ територій територіальних громад, але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним відповідним контролюючим органом, подається одна Податкова декларація з кількома додатками. Кількість додатків має відповідати кількості кодів за КАТОТТГ адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платник збору має об’єкти оподаткування. КАТОТТГ – Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затверджений наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 №290 (у редакції наказу Мінрегіону від 12.01.2021 №3).

Накази №402, №445 розміщені на вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві збори / Збір за місця для паркування транспортних засобів / Нормативно-правові акти».

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»