• Посилання скопійовано

Був один об'єкт оподаткування, стало кілька: як це показати у формі № 20-ОПП?

Якщо, наприклад, підприємство здійснює поділ приміщення на два чи більше об’єктів оподаткування, подається одне Повідомлення за ф. № 20-ОПП, але в якому інформація щодо такого поділу зазначається декількома рядками. Як саме, дізнайтесь із консультації ДПС

Був один об'єкт оподаткування, стало кілька: як це показати у формі № 20-ОПП?

ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до розділу VIII Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 зі змінами та доповненнями, кожен платник зобов’язаний повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку - про свої об’єкти шляхом подання Повідомлення за ф.№20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття.

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, таких як зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об'єкта оподаткування, - Повідомлення за ф.№ 20-ОПП надається  з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни, в такому самому порядку та строки, як і при реєстрації, створенні чи відкритті об'єкта оподаткування. 

У разі зміни призначення об'єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об'єкта надається у Повідомленні за ф. № 20-ОПП двома рядками, а саме: 

  • у першому рядку зазначається інформація про закриття об'єкта оподаткування, призначення якого змінюється;
  • у другому та наступних за ним - оновлена інформація про об'єкт оподаткування, який створено на основі закритого, при цьому ідентифікатор об'єкта оподаткування змінюється!

Таким чином, якщо, наприклад, підприємство здійснює поділ власного приміщення на два чи більше об’єктів різного призначення, - подається Повідомлення за ф. № 20-ОПП, в якому інформація щодо такого об’єкта оподаткування зазначається декількома рядками, а саме: 

  • у першому рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється (до графи 2 вноситься значення «6 – закриття об’єкта оподаткування»); 
  • у наступних – оновлена інформація про об’єкти оподаткування, які створено чи відкрито на основі закритого (до графи 2 вноситься значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування»).

При цьому кожному новоствореному об’єкту оподаткування присвоюється відповідний ідентифікатор об’єкта оподаткування за правилами, визначеними п. 4 Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток до повідомлення за формою № 20-ОПП).

ДПС просить кожного платника дотримуватися строків подання та порядку заповнення Повідомлень за ф. №20-ОПП.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»