• Посилання скопійовано

До 1 березня 2024 року слід подати звіти про КІК за 2023 рік

КІК потрібно подати звіти за 2022 рік одночасно з поданням декларації з податку на прибуток за відповідний календарний рік, а саме - до 1 березня 2024 року за 2022 - 2023 звітні роки в електронній формі

До 1 березня 2024 року слід подати звіти про КІК за 2023 рік

ДПС у Черкаській області нагадує, що 1 березня 2024 року минає термін для подання Звіту про контрольовані іноземні компанії для юридичних осіб (Звіт про КІК).

Для цілей податкового контролю за оподаткуванням прибутку КІК звітним періодом є календарний рік або інший звітний період КІК, що закінчується протягом календарного року.

Водночас першим звітним роком є 2022 рік, але контролерам КІК встановлено певний перехідний період для підготовки до звітування, який дає можливість юридичним особам, платникам податку на прибуток, подати звіти за 2022 рік одночасно з поданням податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік, а саме - до 1 березня 2024 року за 2022 - 2023 звітні роки в електронній формі. При цьому штрафні санкції та/або пеня не застосовуватимуться (п. 54 підрозд. 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Обов’язковому декларуванню підлягають доходи КІК не тільки на підставі безпосереднього володіння часткою в КІК, але також при опосередкованому володінні, зокрема через інших осіб, через утворення без статусу юридичної особи, через пов’язаних осіб, та при здійсненні фактичного контролю над юридичною особою.

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»