• Посилання скопійовано

Змінено форму Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію)

Мінфін вніс зміни до форми Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) та Порядку її складання. Їх приведено у відповідність до Закону №3173-IX

Змінено форму Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію)

Мінфін наказом від 09.09.2024 №433 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 24.09.2024 за №1439/42784) вніс зміни до свого наказу від 25.03.2015 №359, а саме до затверджених ним:

1) форми Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію):

  • у полі 03 "Декларант" слово "прізвище," замінено словами "прізвище (за наявності), власне";
  • у полі 031 "Код за ЄДРПОУ" слова "за ЄДРПОУ" замінено словами "згідно з ЄДРПОУ";
  • у графі 2 "Код товару (продукції) за УКТ ЗЕД" слова "за УКТ ЗЕД" замінено словами "згідно з УКТ ЗЕД";
  • у графі 3 "Опис товару (продукції) за УКТ ЗЕД" слова "за УКТ ЗЕД" замінено словами "згідно з УКТ ЗЕД";
  • у графі 5 "Одиниця товару (продукції), на яку встановлено ціну" слова "Одиниця товару (продукції)" замінено словами "Одиниця виміру товару (продукції) в пачці, упаковці, ємності тощо";
  • графу 6 "Кількість одиниць виробу в одиниці товару (продукції), на яку встановлено ціну, штук" викладено в такій редакції: "Кількість товару (продукції) в пачці, упаковці, ємності тощо, на яку встановлено ціну";
  • примітку 2 до цієї форми Декларації викладено в новій редакції: "2 Серію (за наявності) та номер паспорта зазначають громадяни України, до паспортів яких внесено відмітку, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта".

2) Порядку складання та подання Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію).

Зокрема, уточнено, що декларування максимальних роздрібних цін на підакцизні товари, на які згідно з пп. 14.1.106 ПКУ встановлюються максимальні роздрібні ціни, здійснюється виробниками або імпортерами таких підакцизних товарів. Раніше передбачалося, що декларування максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, на які ст. 215 ПКУ встановлено адвалорні ставки акцизного податку, здійснюється виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.

Цей наказ набере чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування. Станом на 04.10.2024 не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»