• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Штатний розпис та застосування окладу при неповному робочому дні 

Працівник прийнятий на роботу з окладом згідно з штатним розписом з відпрацюванням неповного робочого дня (4 години з понеділка по п‘ятницю) та оплатою праці пропорційно відпрацьованому часу. Як правильно заповнювати штатний розпис та табель обліку робочого часу? 

Строк давності інспекційних відвідувань Держпраці 

Які строки роботи підприємств/підприємців можуть перевіряти інспектори з праці? Чи є терміни давності для перевірок Держпраці? 

Закінчилася Книга обліку доходів: чи можна вести облік в незареєстрованій Книзі? 

Під час карантину у ФОПа на ІІ групі закінчилася Книга обліку доходів, яка ведеться в паперовій формі. Чи можна почати вести незареєстровану Книгу, зареєструвавши її після закінчення карантину? Які штрафи за ведення обліку в незареєстрованій Книзі? 

Несвоєчасна реєстрація ПН у вересні: чи буде штраф? 

Чи накладається штраф за несвоєчасну реєстрацію ПН, яка повинна була бути зареєстрована 15.09.2020 р., а фактично була зареєстрована 17.09.2020 р.? 

Форма №20-ОПП на легковий автомобіль 

У 2013 році підприємство придбало легковий автомобіль, але форму №20-ОПП не подавало. З 2018 року авто здається в оренду. Чи потрібно зараз подати цю форму з інформацією про придбання і передачу авто в оренду? Чи буде штраф? 

Чи потрібен наказ про облікову політику малому підприємству?

Якою датою можна затвердити наказ про облікову політику, якщо підприємство створено у 2018 році, але облікова політика не затверджувалась. І чи потрібно малому підприємству на спрощеній системі оподаткування її затверджувати?

Добові відряджених будівельників за час ізоляції за кордоном: куди віднести витрати?

Чи має право підприємство брати на витрати добові та зарплату відряджених до Польщі співробітників, якщо вони 14 днів там не працювали, а перебували на карантині на самоізоляції?

Звільнення у зв’язку зі смертю: ЄСВ на компенсацію за невикористану відпустку

На підприємстві звільняють працівника у зв’язку з його смертю. Наказ на звільнення виданий 7 жовтня 2020 р., а дата звільнення 28 вересня 2020 р., згідно з свідоцтвом про смерть. Чи потрібно у такому випадку нараховувати ЄСВ (22%), на компенсацію за невикористану відпустку при звільненні, якщо розрахунок проводимо у жовтні місяці?

Округлення в чеку РРО

Підприємство - платник ІІІ групи ЄП (неплатник ПДВ) надає послуги з обслуговування торгових місць. Розрахунки проводяться готівкою через РРО. Якщо в результаті множення площі торгового місця на тариф виходить сума з копійками, чи можна заокруглити її до цілої гривні в більшу сторону?

Як ФОПу на ЄП поповнити свій рахунок?

У ФОП на ЄП є потреба поповнити свій банківський рахунок власними коштами фізособи ФОП, які не є виручкою. Як це зробити, щоб кошти не були обкладені ЄП?

 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»