• Посилання скопійовано

Спрощено процедуру перевірок банків з питань інформаційної безпеки

Нацбанк спростив процедуру перевірок банків з питань інформаційної безпеки

Спрощено процедуру перевірок банків з питань інформаційної безпеки

Національний банк України розповідає, що спростив процедуру перевірок з питань інформаційної безпеки. Це дозволить оптимізувати контроль за належним використанням засобів криптографічного захисту інформації Національного банку.

Йдеться про виконання банками та іншими установами, які є безпосередніми учасниками системи електронних платежів Національного банку та/або інформаційних задач, вимог щодо використання засобів захисту інформації Національного банку, встановлених відповідними нормативно-правовими актами НБУ.

Зокрема, це дасть можливість запровадити такий метод контролю, як періодичне звітування організацій про використання засобів захисту інформації Національного банку.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 13.02.2019 р. №38 «Про внесення змін до Положення про порядок перевірки стану інформаційної безпеки в банківських та інших установах, які використовують засоби захисту інформації Національного банку України».

Постанова №38 набирає чинності з 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, Національний банк відповідно до ст. 7 Закону України «Про Національний банк України» встановлює правила захисту інформації, визначає порядок, вимоги та заходи із забезпечення інформаційної безпеки у банківській системі України та здійснює контроль за їх виконанням.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»