• Посилання скопійовано

Нацбанк оновить форму платіжного доручення із впровадженням IBAN

З 1 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит «Код банку»

Нацбанк оновить форму платіжного доручення із впровадженням IBAN

Національний банк України розповідає, що у зв'язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN оновить вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів.

Так, з 1 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит «Код банку».

Це дасть можливість уникнути дублювання реквізитів під час оформлення розрахункових документів на переказ коштів та привести нормативні акти Національного банку у відповідність до вимог міжнародних стандартів у банківській сфері.

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN уже містить інформацію з кодом банку. Використання цього стандарту завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Відповідні зміни містить проект постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті» (далі – Проект), що пропонується для громадського обговорення.

Нагадаємо, що для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

Загалом запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Аналіз регуляторного впливу цього Проекту.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 17 травня 2019 року на поштову та електронні адреси Національного банку України.

Поштова адреса: Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку, вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

Електронна адреса: 22SPRA@U0H0, nbu@bank.gov.ua

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»