• Посилання скопійовано

Програма «Доступні кредити 5-7-9%»: з 1 березня вводяться часткові кредитні гарантії

1 березня Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включатиме додаткову опцію – кредитні гарантії. Це дозволить вирішити проблему відсутності або недостачі застави у позичальника

Програма «Доступні кредити 5-7-9%»: з 1 березня вводяться часткові кредитні гарантії

Уряд повідомляє, що з 1 березня Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включатиме додаткову опцію – кредитні гарантії. Це дозволить вирішити проблему відсутності або недостачі застави у позичальника.

«За допомогою запуску другого компоненту програми «Доступні кредити 5-7-9%» ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги. Йдеться про підприємців, які вирішили створити власну справу з нуля і окрім ідеї не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності. І це важливо, адже програма має стати доступною для якомога ширшого кола підприємців. Звісно, у разі необхідності, діючий бізнес теж зможе отримати часткову кредитну гарантію, що покриватиме до 50% його кредиту за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», – пояснив директор Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва Міністерства фінансів Руслан Гашев.

Станом на 26 лютого 2020 року Фонд розвитку підприємництва, який управляє програмою «Доступні кредити 5-7-9%», узгодив проект Договору про надання часткових кредитних гарантій з усіма діючими уповноваженими банками (АТ «УКРЕКСІМБАНК», АТ «ПРИВАТБАНК», АТ «ОЩАДБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК»). Протягом найближчого часу планується їх підписання, щоб з 01.03.2020 офіційно запровадити механізм кредитних гарантій в рамках Програми.

Один з банків уже підписав договір з Фондом, щоб з 1 березня клієнти змогли скористатися такою опцією, інші банки – на черзі. Невдовзі можливість отримати кредитні гарантії стане доступна всім!

Читайте більше про програму «Доступні кредити 5-7-9%» – на сайті 5-7-9.gov.ua

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»