• Посилання скопійовано

Як банки будуть працювати на червневі свята?

За роз'ясненням НБУ, кожен банк визначає самостійно графік роботи у червневі свята, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України

Як банки будуть працювати на червневі свята?

Національний банк України на своїй сторінці у facebook розповідає наступне.

У червні на нас чекають додаткові вихідні!

Згідно із розпорядженням Кабміну святковими та офіційними вихідними днями будуть 21 та 28 червня. Для літа це, звісно, чудова новина.

 

Як працюватимуть банки у ці дні?

Незалежно від святкових та неробочих днів система електронних платежів Національного банку (СЕП) працює у режимі 23/7, і банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

Скористатися цією можливість чи ні – кожен банк визначає самостійно, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України. Тому варто завчасно уточнити у свого банку графік роботи на ці вихідні.

Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі:

  • 19-21 червня – відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 22 червня 2021 року.
  • 26-28 червня – відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 29 червня 2021 року.

 

Upd_18.06

За роз'ясненням НБУ, кожен банк визначає самостійно графік роботи у червневі свята, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України.

***

Читайте також: Вихідні дні у червні – 2021: скільки і коли відпочиватимемо

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»