• Посилання скопійовано

Увага! З 13 березня вивозити валюту понад 10 тис. євро можна тільки за підтвердними документами

НБУ повернув вимогу, яка стосується надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України, якщо їх обсяг перевищує 10 тис. євро в еквіваленті

Увага!  З 13 березня вивозити валюту понад 10 тис. євро можна тільки за підтвердними документами

13 березня уточнено правила переміщення готівкових валютних цінностей за кордон.

Національний банк України повернув вимогу, яка стосується надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України, якщо їх обсяг перевищує 10 тис. євро в еквіваленті.

Серед таких документів, зокрема, довідка про зняття готівки з власних рахунків, валютно-обмінна квитанція та довідка про придбання банківських металів.

Рішення повернути вимогу щодо надання підтвердних документів ухвалене з метою запобігання виведення капіталу за кордон, ураховуючи комунікації з відповідними органами державної влади. На сьогодні такий крок є необхідним.

Нагадуємо, що громадяни, як і раніше, мають декларувати валютні цінності, вартість яких перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), під час їх переміщення за кордон. Ця вимога не змінювалася.

Детальніше за посиланням.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»