• Посилання скопійовано

Увага! Банківська система працює в звичайному режимі

Банківська система України працює, попри масовані ракетні удари по території України 10 жовтня. Національний банк перебуває на постійному зв’язку з банками та вживає всіх необхідних заходів для їх нормальної роботи

Увага! Банківська система працює в звичайному режимі

10 жовтня НБУ повідомив, що банківська система України працює, попри масовані ракетні удари по території України. Національний банк перебуває на постійному зв’язку з банками та вживає всіх необхідних заходів для їх нормальної роботи.

Національний банк просить банки забезпечувати функціонування своїх сервісів в дистанційному режимі, а роботу відділень перевести в безпечний формат.

Система електронних платежів (СЕП) Національного банку працює у звичайному режимі. Банки України підключені до СЕП та здійснюють платежі клієнтів у штатному режимі та без перебоїв. У звичайному режимі працюють міжнародні карткові платіжні системи та НПС «ПРОСТІР».

Безготівкові розрахунки функціонують у штатному режимі, зокрема через POS-термінали або віддалені канали обслуговування (мобільний та інтернет-банкінг).

Торговельна мережа – магазини, аптеки, АЗС – безперебійно приймають безготівкову оплату. Національний банк закликає громадян віддавати перевагу дистанційному банківському обслуговуванню та не відвідувати банківські відділення через підвищену загрозу повторних ракетних ударів.

Пам’ятайте, що найбезпечнішим і надійним способом оплати у поточних умовах є безготівкові розрахунки. У теперішніх умовах це безпечніше та зручніше. Просимо зберігати спокій, довіряти лише перевіреним джерелам інформації та вірити у Збройні Сили України!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»