• Посилання скопійовано

Інструкція про порядок регулювання діяльності банків змінилася

Нацбанк актуалізував умови отримання банками дозволу на включення коштів, залучених на умовах субординованого боргу, до регулятивного капіталу

Інструкція про порядок регулювання діяльності банків змінилася

Нацбанк постановою від 16.07.2018 р. №78 вніс зміни до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні.

Таким чином регулятор актуалізував умови отримання банками дозволу на включення коштів, залучених на умовах субординованого боргу, до регулятивного капіталу. А саме:

  • уточнено вимоги до документів для отримання дозволу;
  • спрощено умови отримання дозволу для Інвестора - міжнародної фінансової установи.

Крім того, при розрахунку нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) розширено перелік активів з нульовим ризиком. До таких активів включено цінні папери, емітовані центральними органами виконавчої влади країн, з рейтингом не нижче АА-.

Зазначені зміни наберуть чинності через 30 днів із дня її офіційного опублікування (тобто з 17 серпня  у зв'язку з її опублікуванням на офіційному сайті НБУ від 18.07.2018 року).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»