• Посилання скопійовано

НБУ провів зустріч з банками щодо роботи в умовах воєнного стану

Правління НБУ закликало докласти максимум зусиль для забезпечення роботи банківського сектору у робочому режимі та мінімізації можливих ризиків в умовах воєнного стану

НБУ провів зустріч з банками щодо роботи в умовах воєнного стану

Правління НБУ на чолі з Головою Яковом Смолієм проводить позачергову зустріч із керівниками найбільших 40 банків країни.

Зустріч присвячена, зокрема, підготовці банківського сектору до роботи в умовах режиму воєнного стану на випадок його можливого запровадження. Сьогодні Рада національної безпеки і оборони України одноголосно підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенко ввести воєнний стан строком на 60 діб. Відповідне рішення Президента повинна схвалити Верховна Рада України.

«Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектору у разі запровадження воєнного стану. Ліквідність банківського сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування», - наголосив Голова НБУ, відкриваючи зустріч з банкірами.

Відтак, Національний банк не має підстав для запровадження адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках

«За необхідності банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності та інструментом екстреної підтримки ліквідності ELA. Також ми продовжуємо уважно слідкувати за розвитком ситуації на валютному ринку та готові здійснювати валютні інтервенції у разі потреби, щоб не допускати різких «стрибків» курсу під тиском психологічних чинників. Національний банк має для цього достатньо ресурсів та інструментів. Наразі обсяг міжнародних резервів сягає 17,8 млрд доларів», - зауважив Яків Смолій.

Топ-менеджери українських банків підтвердили готовність, як і раніше, забезпечувати безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж.

Правління Національного банку закликало учасників ринку докласти максимум зусиль для забезпечення роботи банківського сектору у робочому режимі та мінімізації можливих ризиків в умовах воєнного стану.

***

Від редакції:

Нагадуємо, що на виконання рішення РНБО і звернення Президента України сьогодні о 16:00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України щодо введення воєнного стану. Про це повідомимо окремо вже за результатами голосування депутатів.

Читайте також:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»