• Посилання скопійовано

Змінено критерії для перевірок органів держнагляду та зменшено частоту їх планового проведення

Внесено зміни до деяких постанов КМУ, які стосуються проведення планових перевірок різними органами держнагляду

Змінено критерії для перевірок органів держнагляду та зменшено частоту їх планового проведення

Кабмін постановою від 18.12.2017 р. № 1103:

1) Удосконалив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та встановлюється періодичність проведення планових перевірок.

2) Зменшив частоту проведення планових перевірок у 41 сфері державного нагляду (контролю).

3) Скасував 8 неактуальних актів Уряду у сферах господарської діяльності, які виведено з-під дії державного нагляду (контролю), а саме:

  •  Постанову КМУ від 17.12.2008 р. № 1097 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері фізичної культури і спорту та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)".
  • Постанова КМУ від 27.12.2008 р. № 1139 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів і визначається періодичність проведення планових заходів, пов’язаних з державним наглядом (контролем)".
  • Постанова КМУ від 27.12.2008 р. № 1164 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)".
  • Постанова КМУ від 14.01.2009 р. № 16 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері питного водопостачання і водовідведення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)".
  • Постанова КМУ від 23.12.2009 р. № 1433 "Про внесення змін до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)".
  • Постанова КМУ від 06.04.2011 р. № 351 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з розробленням, випробуванням, виробництвом, експлуатацією ракет-носіїв, космічних апаратів, наземного комплексу управління космічними апаратами і їх складових частин та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)".
  • Пункт 14 змін, що вносяться до актів КМУ, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1390.
  • Постанова КМУ від 28 березня 2012 р. № 259 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у житловій сфері та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)".

Усі зміни можна переглянути тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»