• Посилання скопійовано

Чи діє мораторій на перевірки щодо ліцензування алкоголю, пального та тютюну на час карантину?

На час карантину не обмежено проведення перевірок щодо обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Чи діє мораторій на перевірки щодо ліцензування алкоголю, пального та тютюну на час карантину?

ДПС в Полтавській області нагадують, що першим пакетом податкових змін, передбачених Законом України від 17.03.2020 р. №533 установлено, що податківці не проводитимуть документальні та фактичні перевірки, крім перевірок, що стосуються бюджетного відшкодування податку на додану вартість та камеральних перевірок, з 18 березня до 31 травня 2020 року, а з єдиного внеску до 18 травня 2020 року. При цьому, вже в другому пакеті змін, передбачених Законом України від 30.03.2020 р. №540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» мораторій на проведення перевірок щодо правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску продовжено по 31 травня 2020 року.

Також в другому пакеті змін доповнено, що обмеження щодо проедення перевірок не стосуються фактичних перевірок в частині порушення вимог законодавства щодо:

  • обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;
  • обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;
  • здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального з підстав визначених пп. 80.2.280.2.3 та 80.2.5 ПКУ.

Усі обмежені перевірки суб'єктів господарювання, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, тимчасово зупиняються на період по 31 травня 2020 року.

Також Законом №540 доповнено, що камеральна перевірка податкової декларації, крім податкової декларації ПДВ, за звітні (податкові) періоди березень – травень 2020 року, або уточнюючих розрахунків, крім уточнюючих розрахунків з ПДВ, що були подані платниками податків протягом березня-травня 2020 року, може бути проведена лише протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, – за днем їх фактичного подання.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»