• Посилання скопійовано

Граничний строк проведення камеральної перевірки декларацій (крім щодо ПДВ) тимчасово подовжено

Податківці роз'яснюють, що якщо декларацію за березень було подано 17 квітня 2020 року, то камеральна перевірка може бути проведена до 19 червня включно. А якщо, наприклад, УР до декларації подано 10 квітня 2020 року, то камеральна перевірка такого УР може бути проведена до 9 червня включно

Граничний строк проведення камеральної перевірки декларацій (крім щодо ПДВ) тимчасово подовжено

ДПС у м. Києві інформує, що Законом України від 30.03.2020 р. №540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» запроваджуються зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), які передбачають тимчасове продовження загального терміну камеральних перевірок, встановленого п. 76.3 ПКУдля певних випадків.

Так, камеральна перевірка податкової декларації (крім податкової декларації з податку на додану вартість) за звітні (податкові) періоди березень – травень 2020 року, або уточнюючих розрахунків (крім уточнюючих розрахунків з податку на додану вартість), що були подані платниками податків протягом березня – травня 2020 року, може бути проведена лише протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, – за днем їх фактичного подання (згідно п. 76.3 ПКУ цей термін складає не більше 30 календарних днів).

Враховуючи зазначене, камеральна перевірка по податковій декларації за березень 2020 року, граничний термін подання якої припадає на 20 квітня 2020 року, і яка подана, наприклад:

  • 17 квітня 2020 року (із дотриманням терміну подання) – може бути проведена до 19 червня включно;
  • 23 квітня 2020 року (із порушенням терміну подання) – може бути проведена до 22 червня включно.

Аналогічно, якщо уточнюючий розрахунок до податкової декларації подано 10 квітня 2020 року, то камеральна перевірка такого уточнюючого розрахунку може бути проведена до 9 червня включно.

Терміни проведення камеральної перевірки податкових декларацій та уточнюючих розрахунків з податку на додану вартість не змінюються.

Також незмінними залишились терміни проведення камеральних перевірок з інших питань, які проводяться з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»