• Посилання скопійовано

Міністр фінансів озвучив свої очікування від роботи ДМС

Сергій Марченко наголосив на незворотності змін у роботі митної служби та необхідності швидкого темпу реформи

Міністр фінансів озвучив свої очікування від роботи ДМС

30 квітня у приміщенні Міністерства фінансів відбулось засідання колегії Державної митної служби за участі Міністра фінансів Сергія Марченка та виконуючого обов’язки голови Державної митної служби Ігоря Муратова.

Відкриваючи засідання, Сергій Марченко наголосив на незворотності змін у роботі митної служби та необхідності швидкого темпу реформи. Зокрема, за словами Міністра, уже наступного тижня має бути представлена Концепція реформування митниці і відповідний план її реалізації. Зараз проект доопрацьовується робочою групою з представниками бізнесу і експертами.

«Неможливо недооцінювати важливість реальних змін на митниці. Це значні доходи до бюджету, які дадуть змогу забезпечити фінансову стабільність і підтримати економіку країни. Це і полегшення умов ведення бізнесу, спрощення виходу українських компаній на європейські ринки, підвищення інвестиційної привабливості України. Митниця має перетворитись на сучасну сервісну службу – з модернізованою інфраструктурою, прозорими процесами і довірою з боку бізнесу і громадян», – сказав Міністр.

Сергій Марченко також наголосив, що триматиме під особистим контролем процес змін на митниці, адже саме Міністр фінансів несе відповідальність за митну сферу.

«Робота митної служби зараз під пильною увагою – і моєю особистою, і широкого кола людей. Я вимагаю цілковитої прозорості всіх процесів. Не хотів би чути більше скарг від бізнесу про порушення при митному оформленні товарів, визначенні митної вартості чи недотриманні строків митного оформлення. Ми маємо зупинити витік коштів з митниці, забезпечити прозорість, зупинити корупцію, контрабанду та гарантувати митну безпеку держави. Якщо будуть сигнали про порушення,  ми будемо діяти оперативно і рішуче: приміром, коли на митному посту ламається сканер, це автоматично означає, що через день керівник цієї митниці не працює. Ці правила діятимуть для всіх», – сказав Сергій Марченко.

Міністр також висловив довіру до Ігоря Муратова, який зараз виконує обов'язки голови Держмитслужби, та звернувся до керівників митниць.

«Я хочу бачити реальні зміни в роботі митниць. Оцінювати їх ми будемо відповідно до поставлених перед вами КРІ. Все буде чітко і об’єктивно. Ви не просто виконавці реформи, а її головні провідники, тому маєте задавати темп і максимально просувати зміни у митницях. Наступна зустріч колегії відбудеться у 20-их числах травня. За цей час ми проаналізуємо, як працює кожна митниця. Вважайте, що вам надано 20-денний кредит довіри. Після цього, за необхідності, будемо приймати жорсткі кадрові рішення», – зазначив Міністр фінансів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»