• Посилання скопійовано

ДБР провело обшуки в ДПС через маніпуляції з ПДВ

Державним бюро розслідувань в рамках досудового розслідування проведено 20 обшуків у центральному офісі ДПС, в Львіській та Донецькій області

ДБР провело обшуки в ДПС через маніпуляції з ПДВ

Державним бюро розслідувань в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за заявою ексміністра фінансів Ігоря Уманського, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та спільно з ГУ Внутрішньої безпеки ДФС України, проведено понад 20 обшуків у службових приміщеннях Державної податкової служби України у місті Києві, Львівській та Донецькій областях.

За наявною інформацією, посадовці центрального апарату та регіональних органів Державної податкової служби України, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди, сприяли протиправному формуванню податку на додану вартість. Таким чином, податківці сприяли функціонуванню «конвертаційно-транзитних» груп суб’єктів господарювання та оминанню ними систем автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику і, як наслідок, ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.

За попередніми підтвердженими підрахунками сума збитків завданих державному бюджету у досліджуваних епізодах становить понад 45 мільйонів гривень.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державне бюро розслідувань

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»