• Посилання скопійовано

Як подати заяву на відстрочення податкового боргу до 6800 грн?

Для відстрочення податкового боргу до 6800 гривень подайте заяву через Електронний кабінет

Як подати заяву на відстрочення податкового боргу до 6800 грн?

Сплату податкового боргу до 6800 грн платник податків може відстрочити без додаткової сплати відсотків за відстрочення, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Вступив у дію Закон України №1072 від 04 грудня, згідно з яким податковий борг, розмір якого за усіма податками й зборами, штрафними санкціями та пенею, а також процентами за користування розстрочення чи відстрочення станом на 1 грудня 2020 року не перевищує 6800 грн можна відстрочити до 29 грудня 2021 року.

Для цього платнику податків необхідно подати до територіального органу ДПС заяву в довільній формі. Податкова служба нагадує, що у зв’язку з карантинними обмеженнями через Соvіd-19 та для економії власного часу платник може подати заяву на відстрочення податкового боргу й через приватну частину Е-кабінету.

Якщо ж загальна сума податкового боргу платника податків станом на 1 грудня перевищує 6800 грн, або ж платник не підпадає під дію Закону №1072, то в місячний термін контролюючий орган надсилає йому відмову у наданні відстрочення.

Якщо платник податків погасить відстрочений борг до 29 грудня 2021 року, то штрафні санкції та пеня на суму боргу не нараховуватимуться, про таку дострокову сплату платник повинен повідомити контролюючий орган. У разі несплати чи часткової несплати відстроченого боргу до зазначеного терміну, на відстрочені суми, що залишилися не погашеними, відповідно до ст. 126, та ст. 129.4 ПКУ, будуть нараховуватися штрафні санкції та пеня.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»