• Посилання скопійовано

Наказ Мінфіну від 08.12.2020 р. №746

Про внесення змін до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки

Відповідно до пункту 73.5 статті 73 глави 7 розділу II Податкового кодексу України, підпункту 5 пункту 4 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року N 375,

НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28 лютого 2017 року N 299, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17 березня 2017 року за N 370/30238, виклавши її у новій редакції, що додається.

2. Департаменту податкової політики Міністерства фінансів України у встановленому порядку забезпечити:

подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього наказу.

3. Цей наказ набирає чинності через 10 календарних днів з дня, що настає за днем його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою та покладаю на Голову Державної податкової служби України Любченка О. М.

Міністр

Сергій МАРЧЕНКО

ПОГОДЖЕНО:

 

Заступник Міністра

цифрової трансформації України

Людмила РАБЧИНСЬКА

Голова Державної
податкової служби України

Олексій ЛЮБЧЕНКО

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства фінансів України
28 лютого 2017 року N 299
(у редакції наказу Міністерства фінансів України
від 08 грудня 2020 року N 746)



 

 

 

 

Запит
контролюючого органу на проведення зустрічної звірки

__.__.__ N _________

______________________________________________
(найменування / прізвище, ім'я, по батькові (за наявності). суб'єкта господарювання, його податковий номер1 або серія (за наявності) та номер паспорта фізичної особи2, податкова або електронна адреса суб'єкта господарювання)

Про надання інформації та її
документального підтвердження
для проведення зустрічної звірки
_____________________________________________________________________________________
                                       (найменування контролюючого органу (виконавця))
на підставі підпунктів 20.1.2, 20.1.4 пункту 20.1 статті 20 розділу I, пунктів 73.3, 73.5 статті 73 глави 7 розділу II Податкового кодексу України з метою отримання податкової інформації, необхідної у зв’язку з проведенням __________________________________________________________________
                          (найменування контролюючого органу (ініціатора))
перевірки ____________________________________________________________________________
(найменування / прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) платника податків, його податковий номер1 або серія (за
наявності) та номер паспорта фізичної особи2)
(далі - платник податків), просить протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, надати для здійснення зустрічної звірки з даними платника податків та інших суб'єктів інформаційних відносин інформацію, її документальне підтвердження (засвідчені підписом суб'єкта господарювання або його посадовою особою та скріплені печаткою (за наявності)), копії первинних, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують господарські відносини, вид, обсяг і якість операцій та розрахунків, що здійснювалися з платником податків, та/або інформацію згідно з статтею 39 розділу I Податкового кодексу України у період з __.__.____ по __.__.____, а саме щодо _____________________________________________________________________________________
(питання зустрічної звірки, що стосуються господарських відносин, операцій та розрахунків з платником податків, а також отримання документів (інформації), які необхідні для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу "витягнутої руки" в ланцюгу постачання / придбання товарів (робіт, послуг, інших об'єктів цивільних прав, що є предметом контрольованих операцій), від платників податків, які є сторонами контрольованої операції, що перевіряється, задіяні у вказаному ланцюзі, або платників податків та/або інших суб'єктів інформаційних відносин, які володіють інформацією, необхідною для визначення такої відповідності умов контрольованої операції)

У тому числі необхідно обов'язково надати копії таких документів: _____________________________________________________________________________________
                                         (перелік документів, копії яких необхідно надати)

Інформацію та її документальне підтвердження просимо надати з дотриманням вимог статті 42 глави 1 розділу II Податкового кодексу України за адресою:
_____________________________________________________________________________________
                                (місцезнаходження контролюючого органу, електронна адреса)
або з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Документальне підтвердження цієї інформації може бути надано на вибір платника податків в електронному або паперовому вигляді.

 

 

_______________________________
(найменування посади керівника (його
заступника або уповноваженої особи)
контролюючого органу)

_______
(підпис)

________________
(Власне ім'я ПРІЗВИЩЕ)

 

М. П.

 

Виконавець, телефон

____________
1 Зазначається код за ЄДРПОУ платника податку або реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами, або реєстраційний номер облікової картки платника податків - для фізичної особи.

2 Серія (за наявності) та номер паспорта - для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті.

 

Директор Департаменту
податкової політики

Лариса МАКСИМЕНКО

 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»