• Посилання скопійовано

Перевірки підакцизної продукції: які порушення виявляє ДПС?

Пріоритетним завданням відділу фактичних перевірок податківців є проведення контрольно-перевірочних заходів на ринку підакцизних товарів

Перевірки підакцизної продукції: які порушення виявляє ДПС?

З початку року спеціалістами ГУ ДПС у Харківській області проведено 495 фактичних перевірок суб’єктів господарювання щодо контролю у сфері обігу підакцизних товарів. Під час перевірок виявлено понад 800 порушень чинного законодавства та нараховано фінансових санкцій на загальну суму 13,97 млн гривень.

«Пріоритетним завданням відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Харківській області – є  проведення контрольно-перевірочних заходів на ринку підакцизних товарів» - повідомив начальник відділу Сергій  Благий.

Фахівцями відділу з початку року виявлено низку суб’єктів господарювання, що здійснювали торгівлю контрафактним алкоголем та цигарками без марок акцизного збору.

Встановлено факти відсутності будь-яких дозвільних документів, зокрема, ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами та реєстраторів розрахункових операцій. Приділяється ретельна увага і перевірці дотримання законодавства у сфері працевлаштування найманих робітників.

За результатами вжитих заходів на суб’єктів господарювання та продавців складено адміністративні протоколи за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також, вилучено підакцизної продукції на загальну суму понад 660 тисяч гривень.

Протягом 2021 року встановлено такі порушення:

  • продаж алкогольних напоїв за цінами нижчими встановлених мінімальних роздрібних цін (38 випадків);
  • продаж тютюнових виробів з перевищенням  максимальної роздрібної ціни (2 випадки);
  • торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензії (8 і 5 випадків відповідно);
  • не облікований товар (176 випадків);
  • реалізація немаркованих алкогольних та тютюнових виробів (6 випадків).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»