• Посилання скопійовано

УВАГА! З'явився план-графік перевірок ДПСУ на 2023 рік

Попри війну та мораторій на планові перевірки податківці оприлюднили план-графік перевірок на 2023 рік. За ним наступного року планують провести 4014 перевірок

УВАГА! З'явився план-графік перевірок ДПСУ на 2023 рік

Зазначимо, що поки діє мораторій на планові перевірки ДПС. Але за меморандумом з МВФ передбачено їх відновлення з 1 липня 2022 року.

Саме тому 23 грудня 2022 року ДПСУ оприлюднила на своєму вебсайті План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік.

Як і минулорічний, план-графік на 2023 рік складається з чотирьох розділів (для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F):

Розділ I "Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб" та Розділ II "Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів" (завантажити). За ними наступного року податківці планують провести 2225 податкових перевірок.

Розділ ІІІ "Документальні планові перевірки фізичних осіб (завантажити).  Він налічує 1461 особи, до якої планує наступного року завітати з візитом ДПС"

Розділ IV. Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (завантажити). З таких питань податківці планують провести 328 перевірок.

Загалом у 2023 році податківці планують провести 4014 планових перевірок (для порівняння - на початку 2022 року у плані-графіку перевірок було 6756 підприємств та підприємців).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»