• Посилання скопійовано

Кабмін вніс зміни до Положення про ДПСУ

Закріплено повноваження ДПС здійснювати комплаєнс та передбачено право отримувати від Нацбанку інформацію щодо дотримання граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів

Кабмін вніс зміни до Положення про ДПСУ

18 жовтня 2024 року Уряд вніс зміни до Положення про Державну податкову службу України. Про це повідомив Т. Мельничук.

Таким чином його приводять у відповідність до законів:

  • №3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану»,
  • №3813-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства»
  • №2849-IX «Про медіа».

Зокрема, закріплено повноваження ДПС здійснювати комплаєнс та передбачено право ДПС отримувати від Нацбанку інформацію щодо дотримання встановлених НБУ граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів у порядку, передбаченому Законом «Про банки і банківську діяльність».

Крім того, виключено повноваження ДПС виступати засновником засобів масової інформації з питань, що належать до компетенції ДПС тощо.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь