• Посилання скопійовано

Рада заборонила використання пластикових пакетів

1 червня ВРУ прийняла Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Ним дозволяється використання пластикових пакетів, обмежені розмірами (225х345х450 мм) для м’яса, риби та продуктів з них. А також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою

Рада заборонила використання пластикових пакетів

Рада прийняла Законопроєкт (№ 2051-1) "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України".

Закон спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Законом забороняється розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

  1. надтонких пластикових пакетів;
  2. тонких пластикових пакетів;
  3. оксорозкладних пластикових пакетів.

Дана заборона не поширюється на біорозкладні пластикові пакети, а також на надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м'яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об'єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Пластикові пакети, що не відповідають встановленим цим Законом вимогам, підлягають вилученню з обігу.

Законом забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів.

Також визначено відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері розповсюдження пластикових пакетів у вигляді штрафів та порядок їх накладення.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання ним чинності, крім окремих його положень.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»