• Посилання скопійовано

Як виправити помилку, допущену у "спецрежимній" декларації з ПДВ

ДФСУ розглянула питання щодо можливості виправлення помилок, допущених сільськогосподарським товаровиробником у межах дії спеціального режиму оподаткування

Як виправити помилку, допущену у "спецрежимній" декларації з ПДВ

ДФСУ у листі від 15.01.2018 р. №155/6/99-99-15-03-02-15/ІПК роз'яснила, що починаючи з податкової звітності за перший звітний (податковий) період 2017 року, сільгоспвиробники подають до ДФС виключно податкову декларацію з позначкою "0110" за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21, в якій відображаються розрахунки з бюджетом за усіма операціями такого сільгоспвиробника.

У разі виявлення починаючи з 01.01.2017 р. помилок, допущених у податковій декларації з ПДВ з позначками "0121" - "0123" за звітні (податкові) періоди до 01.01.2017 р., застосовуються норми ПКУ, чинні на дату виправлення таких помилок.

Зважаючи на те, що починаючи з 01.01.2017 р. скасована дія спеціального режиму оподаткування для сільгоспвиробників, уточнення показників податкових декларацій з ПДВ з позначками "0121" - "0123", здійснюється за формою уточнюючого розрахунку до декларації "0110".

При цьому у рамках діючих норм платником податку не можуть бути зменшені податкові зобов’язання з ПДВ, які не підлягали та фактично не були сплачені до бюджету у рамках дії спеціального режиму оподаткування.

Враховуючи зазначене, за результатами подання у 2017 році та надалі уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ за звітні (податкові) періоди до 1 січня 2017 року платник податку може лише задекларувати збільшення позитивного значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту, при цьому таке позитивне значення підлягає сплаті до бюджету у повному обсязі відповідно до норм ПКУ, чинних на дату подання уточнюючого розрахунку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»