• Посилання скопійовано

Нова група для айтішників-«єдинників»: які податки доведеться сплачувати?

При добровільному переході на окрему групу для айтішників-«єдинників» крім 5%-го єдиного податку, 1,5%-го військового збору та ЄСВ з двох мінімальних зарплат, буде введено збір на розвиток людського капіталу

Нова група для айтішників-«єдинників»: які податки доведеться сплачувати?

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запропонував створити Фонд розвитку людського капіталу для IT-галузі, який би керувався самою галуззю. Про це він заявив на зустрічі уряду з експортною ІТ-індустрією.

За його словами, кошти цього Фонду підуть на стипендії для талановитих студентів, гранти для молодих вчених і створення освітньої інфраструктури.

Глава ДПС Сергій Верланов повідомив, що пропонується ввести спеціальну опцію оподаткування для ФОП в IT-галузі.

Крім 5%-го єдиного збору, 1,5%-го військового збору та ЄСВ з двох мінімальних зарплат, глава ДПС передбачає введення збору на розвиток людського капіталу.

 
 
Він адмініструватиметься службою і надходитиме до Фонду, керованим галуззю, а його ставка буде поступово піднята з 1% в 2020 році до 5% в 2024 році.
 
 

Зі слів Верланова, ця опція оподаткування дасть більше гарантій і переваг, однак перехід на неї є добровільним, і бажаючі можуть залишитися на сьогоднішній третій формі оподаткування "спрощенців".

 
 

Як підкреслив Гончарук, в уряді розраховують, що це дозволить через 10 років збільшити експорт галузі з 3 млрд доларів до 10 млрд дол, кількість працівників в галузі зросте з 165 тис до 650 тис осіб.

***

Читайте також: З 2020 року для ІТ-галузі введуть новий податок 

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»