• Посилання скопійовано

Постачальники газу зберегли високі ціни на грудень

Газопостачальні компанії України почали публікувати місячні тарифи на газ для населення в грудні

Постачальники газу зберегли високі ціни на грудень

Газопостачальні компанії України почали публікувати місячні тарифи на газ для населення в грудні. Однак більшість постачальників відмовилися від місячних планів, залишивши тільки річну пропозицію, яка діє до 30 квітня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайтах компаній.

Місячні ціни, які компанії пропонують на грудень, досягають 40 гривень за кубометр. «ТАС Енергія країни» пропонує газ по 38,35 гривень (у листопаді – 38,35 Гривень, у жовтні – 30,06 Гривень, у вересні 20,96 гривень за кубометр).

Крім того, компанія «Светлогаз» встановила на грудень тариф на рівні 34,99 гривень (у листопаді – 38,10 гривень за кубометр).

Однак на ринку можна знайти і більш вигідні пропозиції. Зокрема, «Галнафтогаз» зберіг місячний тариф на грудень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

Разом з тим, більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом «Твій Газзбут», на які припадає значна частина ринку. Не пропонує місячний тариф і «Нафтогаз України».

Річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими. Базові річні фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК «Нафтогаз України» – 7,96 гривень за кубометр.

Крім того, ГК «Нафтогаз України», яка виконує функції постачальника «останньої надії» (ПОН), попередила, що пільгова ціна газу на рівні 7,96 гривень за кубометр для побутових клієнтів діє тільки до 30 листопада. З 1 грудня ціни зміняться. Підвищення торкнеться 500 тисяч домогосподарств, якщо вони не укладуть контракт з новим постачальником.

Процедура зміни постачальника газу максимально спрощена, і сотні тисяч побутових споживачів вже зробили це.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»