• Посилання скопійовано

Уряд збільшив розмір відрахувань чистого прибутку держпідприємств до бюджету

Частина чистого прибутку, яку слід перерахувати в бюджет для держунітарних підприємств, з 1 січня 2019 року становитиме 90%

Уряд збільшив розмір відрахувань чистого прибутку держпідприємств до бюджету

ДПС у Запорізькій області розповідає, що постановою КМУ від 04.09.2019 р. №1015 внесено зміни:

  • до п. 1 «Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) держаними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями», затвердженому постановою КМУ від 23.02.2011 р. №138;
  • до п. 1 Постанови КМУ від 24.04.2019 р. №364 «Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2018 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави».

З урахуванням змін, частина чистого прибутку (доходу), що відраховується державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями до державного бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), починаючи з 1 січня 2019 року у розмірі 90%.

Для приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго», акціонерних товариств «Українська залізниця» та «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» базовий норматив відрахування частки прибутку визначається у розмірі 90%.

Для публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», базовий норматив залишається у розмірі 30%.

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»